Då kommer sommarvärmen tillbaka igen.

Den svenska sommaren har inte varit mycket att hurra för i år, åtminstone inte hittills. Men kan en vändning vara i sikte och vi kan äntligen få njuta av solsken och värme. – Det finns hopp i sikte om sommarväder, säger meteorologen Kristen Myklebust Ravnestad till Aftonbladet.

Regn, rusk och gråa dagar. Sommaren 2015 har verkligen inte levt upp till förväntningarna så här långt.
En en ny prognos visar att det faktiskt finns hopp om att vi hinner njuta av lite svensk sommar innan den är slut.
Sista delen av juli kommer det vara fortsatt lågtryck, men efter ser det ut som att solen och värmen äntligen infinner sig.
– De två första veckorna i augusti ökar möjligheten till sommarväder, säger Kristen Myklebust.

Förklaringen till det ostadiga och kalla vädret under juli och juni är att lågtrycksryggar sträckt sig längre söderut än normalt för den här tiden på året. VId månadsskiftet ser det ut att vända när en högtrycksfront kryper in över landet.
– Sol och högre temperaturer slår till när högtrycket tar över efter lågtrycken som nu dominerar Skandinavien och som har präglat sommaren hittills, säger Kristen Myklebust Ravnestad.

Enligt prognosen kommer hela landet att få ta del av sommarvädret, även om chansen till fina dagar ökar ju längre söder ut i landet man befinner sig. Enligt Aftonbladet bör vi också hoppas på att varmluft pumpas upp från Sydeuropa om vindarna skulle vända, vilket skulle kunna öka temperaturen ytterligare ett par snäpp.

Vill du har fler väderartiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.