Då drar nya stormen Helga in över Sverige.

Nu är det dags igen. Under fredagen drar stormen Helga in över västkusten. SMHI har därför utfärdat klass 2-varningar och varnar för kraftiga vindar, regnskurar och snö.

Det är bara en vecka sedan stormen Gorm slog till, men nu är det alltså dags igen. I morgon förmiddag drar stormen – som fått namnet Helga – in över västkusten. I norra Götaland väntas stormbyar.
– Det kommer att komma ett djupt lågtryck som sedan passerar österut, säger meteorolog Charlotta Eriksson på SMHI till Aftonbladet.
Klass 2-varning har utfärdats i västra Götaland och Östergötlands län. Vinden kommer där upp i över 25 meter i sekunden, vilket innebär stormbyar.
– Det rör Värmlands län, främst de norra delarna, hela Dalarnas län och Gävleborgs inland. Det kan bli snöfall på upp mot 10 till 15 centimeter, säger Charlotta Eriksson på SMHI till Aftonbladet.
Även i Lappland väntas det bli hårda vindar i kombination med snöbyar. I stora delar av södra Sverige blir det milt, men även här slår blåsten till.
Ännu vet man inte hur kraftig Helga blir. Det är alltså för tidigt att tala om en ny Gorm. Enligt SMHI kommer dock Helga att dra förbi tämligen snabbt.

Vill du ha fler väderartiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.