Drömbeskedet: I helgen får vi äntligen strålande höstväder

Hösten har hittills varit tung och mörk. Kiruna har inte sett solen sedan den 15 oktober och Stockholm har bara fått 2,8 soltimmar de senaste två veckorna. Det skriver Expressen.

Men nu kommer ett glädjebesked! Till helgen väntas nämligen sol på flera håll i landet.

– Från Gästrikland, Dalarna och sen hela södra Sverige ser ut att få en solig lördag med kanske tio grader som högst nere i Sydsverige, och fem till åtta grader i resten, säger Johan Groth vid väderinstitutet Storm Geo, till Expressen.

Efter en tung och mörk oktober kan vi nu se fram emot lite efterlängtade soltimmar. Framåt fredagseftermiddagen kommer det att klarna upp rejält på de flesta håll i landet. Och framåt lördagen kommer solen fortsätta att stråla.

– Lördagen ser ut att bli övervägande solig i Götaland, Svealand och norra Norrland, säger Groth till Expressen.

Det fina vädret ser ut att också hålla i sig över söndagen, vilket innebär att vi får en hel helg att njuta av solen. Temperaturerna väntas dessutom nå upp till över 10 grader. Så, passa på att njut. För efter denna härliga helg väntas det bli betydligt sämre och oroligare.

– Det här fina vädret, solen, håller i sig också på söndag. Då gäller det i princip hela landet. Det är lokalt det blir en del låga moln, som kan störa, men annars blir det en hel del sol och ungefär samma temperaturer.

Så gå nu ut och njut av höstsolen i helgen!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.