Dystra beskedet: Kylan och snön återvänder till Sverige.

Många av landets körsbärsträd har redan blommat och vårjackor och solglasögon har rullats fram. Men vårkläderna får nog läggas på hyllan ett tag. I slutet av april och i början av maj väntas det bli kallt, regningt, frostigt och dessutom snöigt, enligt SMHI:s prognoser.

På dagen kommer temperaturerna att ligga på mellan 0 och 5 grader i Norrand samt i Svealand och i Götaland blir det runt 4-7 grader. Men på kvällarna sjunker temperaturerna och det kan bli minusgrader ända ner till Skåne.

Vi kan även vänta oss ganska blött väder i stora delar av landet. Förmodligen i form av regn, hagel och blötsnö. Under lördagen och på söndagen kan det dessutom bli blötsnö i Svealand och Götaland. Och i Svealand kan det komma blötsnö eller snö, skriver Aftonbladet. Så om man har hunnit byta till sommardäck gäller det att ta det försiktigt då det kan bli halt ute på vägarna.

Enligt SHMI:s prognoser som sträcker sig tio dagar framåt ser det dystert ut för soldyrkarna. Det finns inga tecken på vårväme i Sverige.
– Vårvärmen finns ju ute i Europa, men den verkar inte riktigt leta sig in mot Skandinavien. Vi får hoppas att kalluften ger med sig, men maj brukar ju oftast bjuda på lite varmare väder, säger Alexandra Olsson, meteorolog på SMHI, skriver Aftonbladet.

Nu undrar man ju om det blir någon vår. Jag hoppas verkligen att vinden vänder så att vi får lite varmare temperaturer här uppe i norr. Jag vill ha vår nu!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.