Efter SMHI:s klass 1-varning: Snökaos orsakar totalstopp i trafiken.

Snön fullkomligen vräker ner över delar av Sverige. Något som leder till kraftiga störningar i flyg-, tåg- och biltrafiken nu på morgonen. 

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i flera delar av västra Götaland inklusive Bohuslän, Göteborg, Halland, Sjuhäradsbygden och de västra delarna av Jönköpings län sedan rikliga med snö fallit under natten. I Göteborg har trafiken drabbats väldigt hårt av det tuffa vädret. Spårvagnar står stilla och inga plan kunde landa på Landvetter innan klockan 8 på morgonen.

– Vi uppmanar alla resenärer att hålla koll på swedavia.se och kolla upp om avgångarna är påverkade. Det är inte säkert att det kommer påverka så mycket under resten av dagen. Vi kan röja väldigt mycket snö, säger Henrik Kelfve på Svedavias pressjour till GP.

Rapporter från olika håll rapporterar att det fallit mellan 10 och 20 centimeter snö och nu kämpar plogbilarna för att hålla vägarna rena för trafikanterna.

– Det har snöat kraftigt ända sedan måndag kväll egentligen. På sina håll har det säkert kommit upp till 20 centimeter snö. Vi har skickat ut allt som har en plog men det är kämpigt. Vi får se vad som händer när morgontrafiken går igång. Jag tror att det kommer bli väldigt bökigt, säger Patrik Jardefur, trafikledare vid Trafikverket till Aftonbladet.

Snöovädret väntas nu dra österut men kommer enligt SMHI att mattas av på sin resa över landet.

SNÖVÄDER: Säsongens värsta snöfall skapar stora problem i hela regionen.

Publicerat av Göteborgs-Posten den 18 januari 2016

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.