Fram med solkrämen! I helgen exploderar sommarvärmen över Sverige

Nu börjar det verkligen bli dags att plocka fram solkrämen! 

Efter en kylig vår verkar det som om sommarvärmen äntligen är här. I helgen blir det nämligen väldigt varmt i Sverige, skriver Metro

Vi har fått stå ut med snö, regnrusk och kyla. 

Våren 2017 går inte till historien som en solskenshistoria. 

Men nu verkar det vara på väg att vända. Till helgen väntas nämligen varmare temperaturer – och nu är sommaren på väg med stormsteg in över Sverige. 

– Det känns nästan svårt att säga 25 grader nu efter det väder som varit. Men södra Sverige, Götaland och Svealand, får omkring 25 grader redan på fredagen, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen till Metro

Det verkar som om ett område kring Dalarna-Bergslagen kan vänta lite regnskurar i helgen. Annars får resten av landet övervägande sol – norröver blir det omkring 15 grader, söderut 20-25 grader. 

– Många kommer nog att uppleva det som ”oj, va mycket sommar det blev på en gång”. Men det är nog för att det har varit en del kyla, huruvida det blir värmerekord eller inte vågar jag inte säga.

Nu blev jag alldeles varm! Dela gärna denna soliga nyhet med dina värmetörstande vänner för att påminna om att inte glömma solkrämen!

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna!