Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Glädjebeskedet: Solen och värmen återvänder till Sverige.

Sommaren har inte gett upp ännu. Redan till helgen väntas temperaturer på över 20 grader över hela Sverige.

Det har blivit kallare. Det är mindre sol och mer regn. Det är mörkare. Men, till helgen väntas sommaren göra comeback i Sverige.
– Högtrycket ligger just nu över Irland. I slutet av veckan kommer det hit och ger temperaturer över 20 grader, säger Beate Tveita, meteorolog vid Storm, till Expressen.

Trots att vi har gått in i höstmånaderna så kommer vi alltså få njuta av riktigt fin sommarvärme en sista gång. Det kraftiga högtrycket från Irland ska enligt metereologerna dra in över Västsverige om några dagar och sedan vidare över hela Sverige. Men den Irländska värmen kommer inte att bli långvarig och stannar ungefär en vecka. Därefter blir det kallare igen. Till helgen blir det som varmast och då framför allt i Väst- och Sydsverige.
– Det är inte så ovanligt att det kommer kortare perioder med fint väder. Vi har haft lite varierande väder tidigare i sommar och nu kommer en period där det är väldigt fint. Men ser vi månad för månad är september så klart en höstmånad och överlag kan det vara sista gången som det blir så högt, säger Tveita.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.

 

Läs mer om...