Glädjebeskedet: Då sveper vårvärmen in över landet.

Det har varit en lång väntan, men nu verkar det som att våren verkligen är på gång i stora delar av landet. I veckan drar nämligen ett högtryck in över Sverige och många i landet kommer troligtvis att kunna njuta av solen under framför allt onsdagen. Bor du i Götaland eller längs Östersjökusten? Då har du tur, för där kommer det vara väldigt bra väder nästa vecka. – Det är ingen diskussion om att våren är i antågande, säger meteorologen Johan Groth till Expressen.

Efter en lång vinter är det många som längtar efter våren. På sina håll, i exempelvis södra Sverige, har våren redan kommit. Men snart är det dags för övriga delar av landet att få ta del av skön värme.

Stora delar av landet kommer få stora solchanser under onsdagen och mot torsdag och fredag kommer det soliga vädret att sprida sig upp över landet. På sina ställen kan det bli upp emot tio grader, berättar meteorologen Johan Groth för Expressen.

– Då är det chans att vi kanske kan hitta de första dagarna, i mitten på nästa vecka, där vi kommer upp i tvåsiffriga temperaturer. Med störst chans kanske i östra delarna av Svealand och Götaland. Där kan det kanske komma upp i en tio eller elva grader som mest på dagen. Men det kommer vara fortsatta variationer mellan natt och dag, säger han till tidningen.

sun1

Även om det fortsatt kommer vara kallt på nätterna så kan dagarna alltså bli riktigt fina. Så det kan verkligen vara läge att plocka fram solglasögonen och snegla på vårjackan.

– Njut av det helt enkelt. Det är perfekt promenadväder och för de som är lite längre norrut så är det lite sol och då är det väl den bästa årstiden att vara ute i backarna eller på tur. Vi behöver de här vitaminerna som solen ger, säger Johan Groth.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.