Glädjebeskedet: Nu är värmen här för att stanna.

Högsommarvärmen är tillbaka. Och den här gången för att stanna under hela maj månad. – Våra prognoser visar att ett högtryck ligger kvar över Skandinavien månaden ut, säger Kristen Reikvam Ravnestad, meteorolog på väderinstitutet Storm till Expressen.

De senaste veckorna har vädret varit upp och ned, med stundtals höga temperaturer men också med kyliga dagar. Högsommarvärmen i samband med Kristi Himmelsfärd har vi inte fått uppleva sedan dess.
Nu blir det ändring på det.
Enligt Storm kommer varma vindar från söder att göra så att det blir riktigt varmt på nytt.
– Det gör att det kan bli blåsigt under början av veckan, men vindarna för också med sig höga temperaturer. Framför allt är det de östliga delarna av Götaland och Svealand som får en fin start på veckan, säger Kristen Reikvam Ravnestad till Expressen.
– Vi talar om högsommarvärme under hela veckan. Med undantag av onsdag, då kallfronten kan komma att beröra Stockholmsområdet, så blir det temperaturer mellan 20-25 grader och sol. I de östliga delarna slipper man även molnen, vilket gör det ännu varmare, säger Kristen Reikvam Ravnestad.

Dock kommer en kallfront från det norska havet göra så att områden norr om Bohuslän och de södra och västra delarna av Norrland kommer att få vänta till slutet av veckan på det riktigt fina vädret.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.