Glädjebeskedet till påsk: Nu kommer vårsolen.

Snart är påsken här och högst på allas önskelista står förmodligen fint väder och solsken. Oavsett om man firar påsk i hemmet, bland backarna i fjällen eller i en stuga på landet blir allt mycket trevligare om solen skiner. Nu kan vi glädja alla påskfirare: Chansen för fint väder är stor runt om i landet. På flera håll ska det bli sol – och upp emot 15 grader varmt.

Nu är våren här på riktigt, i helgen var det vårdagjämning. Nu väntar vi bara på den riktiga vårvärmen och solen också. Och den kan komma redan till påsk.

– Vädret i veckan blir varierande, men till helgen kommer mildare luft in över landet. Det är en fajt mellan lågtryck från väster och högtryck från öst, säger meteorologen Stig-Arild Fagerli på väderinstutetet Storm till Expressen.se.

Enligt honom kan veckan börja kyligt, men framåt helgen blir det mildare.

– Från torsdag och fredag blir det mildare väder. Under helgen blir det över tio grader på många håll i södra Götaland, säger Stig-Arild Fagerli till Expressen.se.

I södra Götaland kan det bli upp emot 15 grader varmt och temperaturerna i Svealand kan öka med 5-6 grader. Även Norrland väntas gå från minusgrader till temperaturer kring eller strax över nollan framåt helgen.

Skärtorsdagen väntas bjuda på fint väder på de flesta håll i landet, men sedan kan det bli nederbörd på vissa håll. Ett lågtryck kommer in från norska havet på fredag, skriver Expressen.se.

– Sedan blir det bättre igen på påskafton. Sydvästliga vindar ger mildare luft. Det ser ut att bli sol på flera håll även om prognoserna ännu är något osäkra, säger Stig-Arild Fagerli till tidningen.

På flera fjällorter, som Åre, Sälen och Vemdalen, ser det ut att bli relativt varmt men molnigt över påskafton. På söndag ser det ut att spricka upp och bli sol och plusgrader, enligt SMHI.

Nu hoppas vi att prognoserna stämmer och att det blir sol över hela Sverige!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.