Grattis alla snöälskare! Nu kommer frusen nederbörd över hela landet.

Det var inte många procent av vårt avlånga land som fick se snö under jul- och nyårsfirandet. Är du en av de som saknar snö? Då kommer det nu goda nyheter för dig. Nu kommer nämligen snön till Sverige – och det ordentligt.

Resten av den här veckan kommer att bli kallare och snön faller för stunden i hela landet, från norr till söder.
– Mängderna varierar lokalt, men det kommer att snöa fram till torsdag, säger meteorologen Solbjörg Apeland vid meteorologinstitutet Storm Geo, till Expressen.

Snowstorm

Det är under tisdagen som snöbyar drar in från havet längs ostkusten och på flera håll kan det mycket väl bli en hel del snö.

– Det kan komma snö de närmast dagarna, särskilt längs ostkusten. Vi har ett lågtryck över Moskva och när nordöstliga vindar drar in mot Sverige ger det byar längs hela kusten. Även längre in i landet kan det komma byar. Hur mycket det blir kan vara svårt att säga, men det blir i alla fall snö fram till och med torsdag och det är kyligt med minusgrader, säger Solbjörg Apeland till Expressen.

Torsdagen väntas bli den kallaste dagen den här veckan innan det fram mot fredagen passerar ett kortare lågtryck i söder och över större delarna av Gotland.

Så, ett stort grattis till alla er som saknat snön. Nu kommer den!

Brr! Temperaturerna sjunker och hela Sverige täcks av snö!Meteorologen: ”Det kommer att snöa fram till torsdag”.

Posted by Expressen on den 4 januari 2016

:::
Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.