Här är dagarna du ska ta ledigt för att maximera din semester under 2016.

Har du redan börjat tröttna på kylan i Sverige och börjat längta efter en härlig semester? Det har i alla fall jag gjort. Därför gör den här nyheten mig så glad. Det här är något jag direkt ska kolla upp. Såhär ska du nämligen  ta ut dina semesterdagar för att vara ledig så länge som möjligt under 2016.

Du kan få 37 dagars ledighet men behöver bara använda 15 av dina semesterdagar. En smart lösning som bland annat tidningen Café har uppmärksammat. Läs nedan för att se hur du gör.

Påsken
Påsken 2016 infaller helgen den 25 mars. Vill du få ut så mycket ledighet som möjlighet så ska du ta semester den 29 mars till den 1 april. Då får du tio dagar ledighet – och har använt fyra semesterdagar.

Ledighet: Tio dagar
Semesterdagar: Fyra dagar

Kristi himmelfärdsdag
Kristi himmelfärdsdag är i år torsdagen den 5/5. Det är en röd dag vilket betyder att många har en klämdag på fredagen. Ansöker du om ledighet 2-4 maj blir du ledig 9 dagar i följd.

Ledighet: Nio dagar
Semesterdagar: Tre dagar

Nationaldagen
Nationaldagen är måndagen den 6/6. Tar du ledigt på fredagen den 3 juni eller tisdagen den 7 juni är du ledig i fyra dagar.

Men du kan även ta ut semester mellan 7-10 juni. Då blir du ledig i nio dagar.

Ledighet Fyra eller nio dagar
Semesterdagar: En eller fyra dagar

Jul och nyår
Annandag jul infaller på en måndag och är (tråkigt nog) den enda röda dagen kring jul och nyår som infaller på en vardag. Genom att ta ut fyra semesterdagar, 27-30 december, får du ut 9 dagars ledighet.

Ledighet: Nio dagar
Semesterdagar: Fyra dagar

Publicerad av Vi som älskar semester, gilla gärna