Här blir det superväder på midsommar.

Midsommar är den dag på året där vi som allra mest önskar oss strålande sol och fint väder för att kunna sitta ute i trädgården och njuta av all underbar sommarmat. Men dessvärre brukar midsommarafton ha en förmåga att bjuda på väldigt blandat väder och inte sällan tvingas vi rusa in för att ducka ett häftigt spöregn. Så hur blir egentligen vädret på midsommar i år? Tja, i vissa delar av landet finns sannerligen anledning att jubla högt över den senaste prognosen.

Midsommarafton står runt knuten och många är vi som slaviskt följer väderleksrapporterna för att få veta om vi ska duka upp årets smörgåsbord med sommarmat utomhus eller inne i vardagsrummet.

Och för boende i de södra delarna av landet finns anledning att planera för en härlig dag ute i det gröna. Den senaste prognosen skvallrar nämligen om rejäl högsommarvärme på midsommarafton. Enligt klart.se kommer stora delar av Götaland att få strålande solsken med temperaturer långt över 20-strecket.

midsummer-830403_1280

Allra varmast ser det ut att bli på västkusten där termometern kan nå så högt som upp till 28-29 plusgrader på fredagen. I övriga delar av landet ser det dock dystrare ut. Temperaturerna håller sig visserligen runt 20-strecket även i resten av vårt avlånga land, men det finns överhängande risk för regn i såväl Svealand som södra Norrland. Så här kan det med andra ord vara läge att ta fram partytältet som skydd mot skurarna om man trots allt vill fira midsommar utomhus.

På midsommardagen sprider sig dock värmen norrut och även stora delar av Svealand och södra Norrland kan se fram emot strålande sol och temperaturer mellan 22 och 27 plusgrader.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.