Härligt! Här är 11 svenska städer som kan få rekordvärme i helgen.

Vi har längtat och längtat – men nu ser sommarvärmen äntligen ut att slå till på allvar i Sverige. Maj har rivstartat med sol och värme och det mesta pekar på att helgen kommer bjuda på ännu högre temperaturer, nu med god chans att kravla sig över 20-strecket. Om du är ute efter solgaranti så ska de här 11 städerna vara ett säkert tips.

Shorts, solglasögon, grill, lek i trädgården – och bara sitta ute och njuta. Till helgen finns det goda chanser för det mesta när prognoserna pekar på högtryck och riktigt sköna temperaturer i den svenska försommarvärmen.

Vi har redan rapporterat om att värmerekordet i år, 21 grader i Ronneby den 5 april, hänger löst – och enligt Aftonbladet är åtminstone elva städer goda för cirka 22 graders värme i helgen. Det handlar om Uddevalla, Kungsbacka, Varberg, Hultsfred, Linköping, Eskilstuna, Strängnäs, Uppsala, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

Men om du bor i en annan stad kan du också vara lugn – även om det kanske inte blir rekordvärme så är det goda chanser för fint väder.

– Det blir tillräckligt varmt och tillräckligt soligt på de flesta håll för att vi ska bli väldigt nöjda med den kommande helgen, säger meteorologen Johan Groth till Aftonbladet.

Bildkälla utvald bild: Wikipedia

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.