Hårda bakslaget för våren – här slår snösmockan till redan i helgen: ”Kan bli ganska rörigt på vägarna”

Jisses vad jag längtar till sommaren! Nu får det vara dags för lata dagar i solen och varma sommarnätter.

Den senaste veckan har sett lovande ut och bjudit på en härlig vårvärme i de flesta delarna av landet.

Men till helgen ser det ut som att vi får plocka fram vinterjackorna och snöra på oss kängorna igen…

I veckan har vi verkligen kunnat njuta av det fina vårvädret. Uteserveringar har runt om i landet fyllts av soldyrkande gäster och hoppet om att våren snart ska övergå i sommar har legat i luften.

Prognosen för helgen slår dock hål på våra förhoppningar…

Vädret
Foto: Johan Nilsson/TT

Fram till lördag kommer vi fortsatt att kunna njuta av sommartemperaturer.

Men sedan kommer bakslaget:

– Det är klassiskt aprilväder att det skiftar så här fram och tillbaka. På söndag drar ett ordentligt vinterväder in över stora delar av landet. I princip hela mellersta Sverige får snö och i Götaland kommer det att regna, säger Hanna Winge, meteorolog på Klart.se till Aftonbladet.

Enligt meteorologens uppgifter till Aftonbladet så ska vintervädret hålla i sig fram till mitten av nästa vecka. Därefter är prognosen för osäker att uttala sig om.

– Under den här tiden kommer det att vara runt fem minusgrader i mellersta och norra Sverige, medan Götaland får runt 8–10 plusgrader, säger Hanna Winge till Aftonbladet.

De flesta har nog vid det här laget bytt till sommardäck. Därför bör du vara extra försiktig i trafiken och helst undvika att köra bil överhuvudtaget.

– Det är viktigt att se upp i de områden som ligger i gränslandet mellan snö och regn, särskilt om man har tagit av vinterdäcken. Det kommer runt 10–15 centimeter snö och kan bli ganska rörigt på vägarna, säger Hanna Winge till Aftonbladet.

Så himla tråkigt att vädret vänder… Men vi hoppas att värmen vänder tillbaka snart igen!

Vad tycker du om den kyliga prognosen? Kommentera gärna och dela artiklen vidare!