Härliga beskedet – då kommer solen och värmen tillbaka: ”Det ser ut att kunna bli…”

Ställ fram solstolarna – här kommer en skön sommarprognos.

Snart blir det nämligen både varmare och soligare igen.

De senaste veckorna har bjudit på varierande väder i Sverige. Först nåddes vi av en extremvärme som parkerade över landet – med strålande sol och upp emot 30 grader på sina håll.

Men de senaste dagarna har högsommarvärmen varit som bortblåst – och ersatts med ostadigt väder i form av regn, åska och svalare temperaturer.

Något som ser ut att hålla i sig ytterligare några dagar.

– Det kommer fortsätta vara ostadigt, blåsigt och lite lägre temperaturer hela den här veckan och större delen av nästa vecka, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart, till Aftonbladet.

sommar, värme, bad
MALMÖ 2020-06-25 Fullt på bryggorna på Scaniabadet i Malmö i högsommarvärmen på torsdagen. Malmö Stad har satt ut ett antal informationsskyltar och anslag på stadens badplatser som informerar om vikten av att hålla avstånd under den pågående coronapandemin. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090

Då blir det varmare

Men håll ut – i slutet av nästa vecka väntas solen och värmen komma tillbaka igen. Inte med någon extremhetta som senast, men med lite mer ”lagom” sommarvärme.

– Det är ingen hetta vi kan se fram emot. Det ser däremot ut att kunna bli lite mer stabila temperaturer, lite mer sol och något varmare, säger Mikael Sjöstrand till Aftonbladet.

Sjöstrand säger även att det i slutet av juli kan se ganska fint ut för alla semesterfirare där ute.

– Det går mot torrare och lite varmare väder längre fram i juli. Spannet jag ser nu är 20 till 25 grader, säger han.

Härliga nyheter! Dela gärna med andra soldyrkare där ute.

sol
Foto: Shutterstock

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required