Henrik fångade magnifikt norrsken i Lycksele. Här är showen alla pratar om.

Om det är något som aldrig slutar fascinera så är det när himlen lyser upp i makalösa norrsken. Därför tycker jag alltid att det är lika underbart att se bilder från när människor har gett sig ut och plåtat dessa färgsprakande skådespel på himlen över vårt avlånga land. En som är expert på detta är Henrik Wahlberg från Lycksele. Han tar chansen att fotografera himlen så fort han får den – och på måndagskvällen var det dags igen. Nu gör Henriks bilder succé på nätet, och det är lätt att förstå varför. Snacka om häftigt!

När Henrik Wahlberg fick höra talas om det magiska ljusfenomenet utanför Lycksele i måndags kväll blev det snabba ryck.

– Min kompis ringde och väckte mig vid tiotiden och sa att det var norrsken, så jag hoppade i skorna och gick ut i skogen, säger Henrik Wahlberg till Aftonbladet.

Henrik missade inte tillfället – och på tisdagen laddade han upp en av sina norrskensbilder på Facebook med kommentaren: ”Vilken ljusshow det blev sent igår kväll! Norrskenet var nästan än vart man tittade.”

Bilden har nu tagit spridning på nätet – och det är lätt att förstå varför. Titta bara så vackert!

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

henrik1

Henrik är till vardags naturfotograf och brukar ge sig ut för att fota himlens stora shower så fort han får chansen. På senare tid har det hänt allt oftare att norrsken har lyst upp himlen – detta på grund av att solen är aktiv i elvaårscykler och just nu befinner sig i en aktiv del av cykeln, enligt Aftonbladet.

På sin Facebook har Henrik också laddat upp flera av sina tidigare bilder från vinterns magi. Det här är verkligen något alldeles extra!

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

norrsken1

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

norrsken2

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

norrsken3

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

norrsken4

Bildkälla: Henrik Wahlberg (Facebook)

norrsken5

Dela gärna vidare till dina vänner så att de också kan titta på och häpna över Henriks vackra bilder!