Johan fångade unikt väderfenomen i Arvika. Här är bilden som får svenskarna att häpna.

Himlen kan visa sig i många olika skepnader och inte sällan är det väldigt vackert att titta på. En sagolik solnedgång, ett grönskimrande norrsken eller dundrande blixtar är bara några exempel på vyer som kan få mig att häpna. Ljusfenomen, eller Halo som det också kallas, är en annan fascinerande syn som man kan skåda på himlen när det är kallt vinterväder – och Johan Brunzell i Arvika lyckades i går kväll fånga ljusfenomenet på bild. Hans häftiga foto på himlen gör nu succé på nätet – och det är lätt att förstå varför. Fenomenet ser ut som något hämtat ur en science fiction-film!  

Halofenomen kan uppstå som cirklar på himlen, som bisolar eller som ljuspelare. Det var just det sistnämnda fenomenet som Johan Brunzell lyckades plåta.

Ljuspelare, eller vertikalpelare, uppstår när ljus från solen, månen eller i vissa fall gatlyktor reflekteras i iskristaller i atmosfären. När iskristallerna så är vertikala så bildas fenomenet på himlen.

Det kalla vädret kan göra så att det skapas vackra ljuspelare på himlen.Johan Brunzell tog denna bild i Arvika i går kväll.

Posted by nwt.se on den 6 januari 2016

Jag tycker att det här var riktigt häftigt. Gilla gärna om du också tycker att ljusfenomenet i Värmland var något alldeles extra.