Julafton blir nästan lika varm som midsommar.

Drömmer du om en vit jul? Då kommer SMHI med dåliga nyheter. Enligt prognosen blir det övervägande plusgrader i Götaland och Svealand och bara enstaka minusgrader i Norrland, skriver Metro.    

Nu har SMHI släppt sin tiodygnsprognos som inkluderar julafton. Och den visar på väldigt milt väder. Mitt på dagen på julafton ser det ut som att Stockholm och Malmö får hela åtta plusgrader. I Göteborg? Ännu varmare.
– Vi får en återgång till ett sådant väderläge som vi haft i december med ett milt väder på flera håll i landet till jul, säger Lovisa Andersson, jourhavande meteorolog på SMHI till Metro.
Om man verkligen, verkligen vill ha en vit jul får man i så fall åka till inre delarna av norra Norrland och södra fjälltrakterna.
– I söder ser det kanske inte så ljust ut för en vit jul just nu. Men jag hoppas fortfarande även fast prognosen säger tvärtemot vad jag vill, säger Lovisa Andersson till Metro.
Med temperaturer runt åtta, nio plusgrader kommer det bara vara marginellt varmare än runt senaste midsommar. Den 23:e december väntas det bli nio plusgrader i huvudstaden. I Stockholm var snittemperaturen 10+ på midsommar och den 15:e juni var det som kallast bara åtta grader. Alltså samma temperatur som på midsommar. I Göteborg och Malmö var det runt åtta grader som kallast under flera dagar i början av juni.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.