Meteorolog ska visa upp finska vårvädret i tv – tar en titt på kartan och bryter ihop

Pekka Pouta har gjort sig känd som en glad och humoristisk meterolog i finska MTV. 

Han är helt enkelt en munter prick som nog brinner för att sprida sol och värme i vårt östra grannland. 

Men våren 2017 har inte gått till historien som en varm och skön årstid – varken i Sverige eller i Finland. 

Frågan är om inte våra grannar har det lite jobbigare just nu. Ta en titt på den här prognosen och döm själv! Eller gör som Pekka: Skratta åt eländet! 

© Facebook (skärmdump)

– Det blir varmare för varje dag. I morgon kan det bli över fem grader på många håll. På fredag finns det en chans att temperaturen kan passera över så mycket som tio grader på flera ställen, säger Pekka i tv-programmet, tar en titt på kartan, tar ett djupt andetag och fortsätter: 

– De här temperaturerna är ju för lustiga alltså. Seriöst: ”Så mycket som tio grader” … Små förändringar sker för vårt område efter fredag, men på vissa håll i centrala delarna av Finland kan vi få snö. 

Här kan meterologen bara skratta. 

– Men efter det! Efter det! Så blir det varmare. Man kan inget annat än skratta åt dessa temperaturer. Men nästa vecka blir det varmare. Då kan det bli så varmt som 15 grader. 

Kolla in skrattfesten i klippet här. 

Efter att klippet spridit sig på nätet har det snabbt blivit viralt. Men det är inte första gången om han spexar när kylan kommer. Redan 2015 gjorde han en special-Game of thrones-rapport i tv lagom till den finska vinterns intåg.

Visst, vi har det tufft nu i Sverige och vårvädret sviker. Men våra grannar verkar prövas minst lika mycket vad gäller kylan, så nu tycker jag vi delar detta för att visa empati och medlidande för våra östra grannar. Finlands sak är vår!