Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Meteorologens glädjebesked: Då kommer den rumänska värmen till Sverige.

Efter hemska sommardagar med regn och låga temperaturer återvänder sommaren till Sverige. – Gå till stranden, säger Lillian Bergheim, meteorolog på Storm till Expressen.

Nej, det är inte höst än. Även om de flesta av oss har känt så under lite väl många dagar den här sommaren. Inte minst under de senaste veckorna. Men i början på nästa veckan ska värmen och solen återvända till Sverige, och framför allt västkusten. Det säger meteorologen Lisa Bergheim till Expressen.
– I resten av veckan och över helgen ser temperaturen ganska jämn ut. Sedan ser det ut som att den stiger lite på måndag och så lite till på tisdag. På tisdag ser det bra ut, drygt 20 grader, säger hon.

Värmen som ska dra in över landet kommer söderifrån. Närmare bestämt Rumänien. Där var det i dagarna över 30 grader i huvudstaden Bukarest. Så efter det tyska ovädret får vi nu den rumänska värmen.
– Det är generellt sett varmt på kontinenten och när luften söderifrån kommer upp över oss blir det varmare här också. Den kommer mest troligen från områdena söder om Polen. Som Slovakien, Ungern och Rumänien, säger Lillian Bergheim.

Hon berättar för Expressen att både måndag och tisdag blir fina i stora delar av landet, men redan under onsdagen kan regnet återvända och temperaturerna sjunka. Så vi får helt enkelt passa på under måndagen och tisdagen. Men två dagars värme är bättre än inga alls.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.