Meteorologerna varnar: Nu drar ny snöstorm in över Sverige

Under söndagen har ett snöoväder dragit in över södra Sverige som letar sig upp genom landet. SMHI har utfärdat en klass 1 varning på grund av den kraftiga nederbörden tillsammans med rejäl blåst. Ovädret har redan orsakat flera olyckor i Västsverige.

Just nu drar en snöstorm in över landet, värst drabbat är Västsverige. Natten till måndag inträffade hela 18 singelolyckor i regionen. Räddningstjänsten i Falköping har bett alla att stanna inomhus och det har varit flera trafikolyckor framför allt på E6:an i Västra Götaland, rapporterar SVT.

Nu befarar meteorologerna att ännu mer snö kommer dra in över landet från öster och ovädret kan drabba både östra Götaland och östra Svealand. Det nya snökaoset kommer under tisdagen och kan fortsätta i flera dagar.

– Mycket snö i kombination med blåst ger också risk för snödrev och drivbildning, säger SVT Nyheters meteorolog Nitzan Cohen till SVT.

Metrologerna menar också att den här snöstormen är extra svår att förutse eftersom systemet kommer från sydost och det är svårt att veta exakt var den kommer slå ner.

Se upp för snöstormen, ta hand om varandra och kör försiktigt om ni måste köra bil.

Dela gärna den här artiklen som en påminselse om att köra försiktigt de närmaste dagarna.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.