Nu kommer äntligen den riktiga sommaren! Här slår värmen till.

Det ostadiga vädret har dominerat hela våren och försommaren. Men nu är det äntligen dags för ett riktigt högtryck. – I slutet av arbetsveckan ser det ut att bli en bit över 20 grader i Götaland och Sveland, säger Sandra Andersson på SMHI.se till Newsner.

sommmmmar

Visst, det har funnits några dagar då vi har fått njuta av solen. Men maj var rekorduselt – faktiskt kallaste majmånaden på 200 år – och det ostadiga vädret har kopplat hela landet i ett rejält grepp. I Stockholm var det knappt tio grader varmt under måndagen.
Men nu verkar det vända.
Redan de närmaste dagarna kommer vi att se en klar förbättring.
– Det kommer att vara mellan 15 och 20 grader varmt i veckan, när det gäller Götaland och Sveland. Vi kommer se att temperaturen stiger långsamt för varje dag. Varm luft kommer söderifrån och vi får ett mer högtrycksbetonat väder, säger Sandra Andersson på SMHI.
Sedan blir det ännu bättre.
Något nytt värmerekord för året – i lördags noterades 27,5 grader varmt i Oskarshamn – kan SMHI inte lova redan nu. Men både Götaland och Sveland lär få se dryga 20 grader.
– Framför allt är det fredagsdygnet som ser ut att bli riktigt varmt. Om det blir nytt rekord är svårt att veta, men just området i östra Småland kan få en bit över 20 grader, säger Sandra Andersson.
Men Norrland då?
– Här fortsätter det att vara ostadigt hela veckan. Det blir små mängder regn, men en hel del moln. Temperaturen lär ligga någonstans mellan 10 och 15 grader, säger Sandra Andersson.

Vill du har fler väderartiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.