Nu kommer snön till hela Sverige.

Det har varit en relativt mild höst. Men nu verkar vintern vara på väg. Det är dags att ta fram pulkan och varma vinterjackan. Nu blir det kallare och snö i hela landet, uppger SR.

Det är dags att plocka fram mössan, halsduken och vantarna. I veckan sjunker temperaturen på många håll i landet och det blir ett rejält väderomslag.

Stora delar av norra Sverige har redan fått snö, men i södra Sverige har det varit mildare temperaturer och en del regn. I dag tisdag kommer vädret fortsätta så i södra Sverige. Men i större delen av Norrland blir det snö och framåt tisdagskvällen kan det även snöa i Dalarna, enligt SR.

I morgon onsdag väntas vädret runtom i landet inte förändras mycket. Det blir milt i söder medan norra Sverige kan få snö.

Men på torsdag blir det kallare. Ett lågtryck väntas komma in över södra Sverige vilket kan innebära att det blir blötsnö i Götaland. Och till helgen sjunker temperaturen ytterligare och det blir riktigt kallt. Den låga temperaturen gör att säsongens första snöfall kan komma över hela Sverige, uppger SR.

Så ni som har längtat efter vita snölandskap och snögubbar, håll ut. Snart kommer snön!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.