Nu sveper medelhavsvärmen in över Sverige: Kan bli över 25 grader varmt

Midsommarhelgen bjöd på ostadiga temperaturer och regn. Ett väder som vi är bekanta med från tidigare somrar – och kommer att fortsätta en tid framöver. Men redan i nästa vecka ökar chanserna till sol, och om vi har riktigt tur kommer högsommarvärmen åter.

– Nästa vecka kan det blir 25 grader varmt, säger Christoffer Hallgren, som är meteorolog på vädertjänsten Foreca, till Aftonbladet.

Ostadigt väder fram till helgen, är vad som verkar vänta i stora delar av landet. Men den som väntar på något gott… För till helgen är chanserna stora att det medelhavsvärmen kommer till Sverige och vi åter kan vallfärda till stränderna runtom i landet. Smolk i glädjebägaren är dock att ett regnområde också rör sig in mot landet.

– Men tyvärr ser vi samtidigt att det drar in ett regnområde. Det kommer fortfarande att vara ganska varmt, men till 90-procents chans kommer det samtidigt att regna. Hade det inte varit för regnet, hade vi säkert kunnat få riktig högsommarvärme, säger Christoffer Molarin till Aftonbladet.

Vi får i stället hålla tummarna fram till nästa vecka, då den stabila högsommarvärmen med all säkerhet kommer att drabba Sverige.

– Men på onsdag nästa vecka ser det just nu ut som att det blir riktigt stora solchanser. Det kan bli högsommarvärme och strålande sol. Dock är det tio dagar dit, så prognoserna kan ändras, säger Christoffer Molarin till Aftonbladet.

Det är bara att hålla tummarna och ladda inför ett högtryck. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga. Gilla och dela om du också älskar Sverige på sommaren!