Nu vänder det, Sverige. Solsmockan slår till i påsk!

Glöm veckans ruskväder. Påsken kommer att bjuda på sol över hela landet. – Även om det inte kommer vara någon vårvärme, så kommer det vara skönt i solen, säger Therese Fogman, meteorolog på SMHI.

shutterstock_170170433

De senaste dagarna har bjudit på ett minst sagt ostadigt väder. Men redan den här helgen blir soligare och enligt Therese Fogman på SMHI kommer även påskhelgen bestå av fina dagar.
– Jag tror att det finns stor chans för soligt väder. Det kan komma lite snö i norr och regnskurar söderut, men överlag ser det relativt positivt ut, säger meteorologen Therese Fogman.

Enligt SMHI:s prognos kommer påskens bästa väder på långfredagen. Då närmar sig temperaturen sig 10 gradersstrecket både i Götaland och Svealand, medan det blir kallare i norr. På weatherpal.se kan du läsa mer om vädret just nu och den kommande tiodagarsperioden.
– Det är kanske inte direkt någon vårvärme. Men nu står solen högt och värmer på ett annat sätt än tidigare, säger Therese Fogman.

Lördagen kommer bjuda på nästan lika höga temperaturer som under långfredagen, medan påskdagen blir något kyligare över hela landet.

Publicerad av Newsner väder, gilla gärna: