Nu varnar SMHI för nytt oväder som drar in över Sverige i dag.

I dag får du hålla hårt i hatten. Stormen Tor sveper under fredagen in över Sverige med mycket hårda vindbyar och vädret kommer märkas av i hela landet. I Västsverige kan det blåsa upp till 20 meter per sekund.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning och skriver nu på morgonen att mycket hårda vindbyar kommer att ta sig in över landet – och framförallt över Västsverige.

– Där förväntas en blåst på runt 8-10 meter per sekund och framåt lunch kan det öka till hela 20 meter per sekund vid västkusten. Det ligger precis under vad som räknas som storm, säger meteorologen Martin Hedberg på Vädercentralen till Metro.

SMHI skriver att det också kommer blåsa på ordentligt i delar av vår fjällkedja samt att det i Västerbotten väntas kraftigt snöfall eller blötsnö – men i hela landet kommer ovädret att märkas av. Kulingvarningar är dessutom utfärdade i samtliga farvatten.

– Blåsten håller i sig under hela fredagen och märks i hela landet. Till midnatt har det mojnat vid västkusten men det kan fortfarande vara blåsigt i Svealand och Norrland. Det drar också in ett omfattande regnområde och det kommer att uppfattats som väldigt regnigt eftersom blåsten gör att regnet kommer från sidan, säger Martin Hedberg till Metro.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.