Ny prognos: Nu är sommaren på väg!

Maj har varit riktigt kallt, men i nästa vecka kan värmen vara på väg. Det visar flera olika väderprognoser. – Det ser ut som att det kyliga och regniga vädret består den här veckan. Men sen blir det allt mer högtrycksbetonat, säger SMHI:s meteorolog Sofia Söderberg till Aftonbladet.

Maj månad har sannerligen inte bjudit på mycket värme. Redan för en vecka sedan stod det klart att årets maj var den kallaste på tio år. Det onormalt varma vädret från mars och april försvann helt när sommaren började närma sig.
Men nu verkar vändningen nära.
Även om den här veckan blir, kall så tror SMHI att värmen är på väg.
Även vädertjänsten klart.se spår  mycket sol och upp emot 20 grader i stora delar av Sverige och 15-17 grader allra längst i norr.

Ännu mer optimistiska, och förhoppningsvis mer initierade, är danska TV2 som spår sommarväder i Danmark i nästa vecka med temperaturer över 25 grader, och bildsätter i sin artikel nedan med en väderkarta som visar ett stort högtryck över Sverige och Danmark på onsdag i nästa vecka.

Låt oss hoppas att danskarna har rätt och att värmen även spiller över även till Sverige. Och om ett högtryck etablerar sig över landet i nästa vecka, så kanske det finns möjligheter att även midsommar blir fint?
Vi håller tummarna.

(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”;  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Så ser det endelig ud til at ske. Prognoserne viser nu sommervejr med sol og op til 26 grader 🙂

Posted by TV 2 Vejret on Tuesday, May 26, 2015

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.