Över 25 grader: Håll ut, sommarvärmen på väg tillbaka.

Jag kan villigt erkänna att jag blev oerhört besviken när den senaste tidens fina väder plötsligt försvann och snabbt förvandlades till såväl rejäla åskoväder som spöregn i stora delar av landet. Men nu kommer det riktigt positiva nyheter för alla oss älskar att spendera tid ute i parkerna eller på stranden med en glass i munnen.

Efter regn kommer solsken lyder ett gammalt ordspråk och det stämmer verkligen som handen i handsken. För även om vi kommer att få lida av regn och rusk i några dagar så kan vi sedan se fram emot mycket mer behagliga temperaturer.

Under fredagen får stora delar av Svealand regn, medan övriga landet får uppehåll och temperaturer på mellan 9 och 18 grader. Allra varmast blir det i Malmö där det finns stora chanser för sol och runt 18 plusgrader.

Under lördagen stannar termometern också under 20-strecket. Men sen, sen ser det ut att vända. Enligt Klart.se:s senaste prognos kommer solen tillbaka på bred front under söndagen med temperaturer på mellan 19 och 24 plusgrader på flera håll i landet.

I början av nästa vecka fortsätter sedan sommarvärmen att leverera underbara temperaturer: längs med västkusten sticker termometern upp mot 25 plusgrader och solen ser ut att stråla rejält. I Luleå i norr kan man också räkna med strålande solsken och 20 plusgrader. Enligt SMHI kan södra delarna av landet få ända upp mot 27 plusgrader senare i veckan.

Det kan med andra ord vara en god idé att släpa fram badbyxor och solparasoll igen!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.