FOTO: TT Nyhetsbyrån

POLARKYLAN: Chockbeskedet inför Valborg – här väntas det komma snö

Sommarvärmen har dominerat på flera platser i Sverige. Men nu vänder det och blir betydligt kallare. Redan på onsdag väntas kylig polarluft dra in över landet med snö och regn som följd. 

– Det är verkligen kallare luft som är på gång, säger meteorologen Lasse Rydqvist på väderinstitutet Storm till Expressen

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Det ser ut att bli en blöt och kylig Valborgsmässoafton på sina håll. För nu drar regn från norska havet in och kylar ned luften.
– Just nu ser det ut som att det kommer dra förbi lite skurar över södra och östra Götaland och östra Svealand på dagen och på eftermiddagen. Så där får man räkna med en del nederbörd, säger meteorologen Lasse Rydqvist till Expressen.

Nu kommer polarkylan

Bor du i västra Götaland och Svealand klarar du dig undan det värsta vädret. Där väntas det bli bra väder på temperaturer upp mot 20 grader.

Natten till onsdag kommer polarkylan med snö och regn som kan ligga kvar till helgen.
– Det kan bli snö i Norrland som tar sig in redan under natten till onsdagen, och sedan blir det en blandning mellan snö och regn under dagen, säger Rydqvist.

”Ett bakslag”

Första veckan i maj väntas bli kallare än normalt.
– Det är verkligen kallare luft som är på gång, vilket är en förlöpare på ett bakslag. Just under helgen är prognosen lite osäker, men som det ser ut just nu kommer det faktiskt att fortsätta vara ostadigt och kallare än normalt. Det kommer rakt norrifrån, så det är polarluft som drar in.

Har du längtat efter kallare väder? Kommentera gärna artikeln på vår Facebook-sida!