Prognosen: Nu är höstvädret här för att stanna

Lika snabbt som den kom, lika snabbt försvann den igen. Den svenska sommaren med värmebölja, stekande sol och klarblå himmel har nu lämnat över till hösten – det konstaterar meteorologen Martin Hedberg på Vädercentralen.

På många håll har shorts och t-shirt de senaste dagarna fått lämna över till tjocktröja och långbyxor när kyligare temperaturer har letat sig in över vårt avlånga land. Så tycks det också förbli, då hösten är i antågande.

– Ja, värmen är lite som bortblåst. Vi har gått från riktigt sommarväder till lite höstlikt, där det är väldigt ostadigt, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, till Metro.

Det numera ostadiga vädret, med blåst och vindar i hela landet, kommer åtminstone att hålla i sig ett tag framöver. Martin Hedberg väljer dock att se det ljusa i situationen.

– Semestern börjar väl ta slut för de flesta, så det kanske blir lite lättare att komma tillbaka till jobbet när vädret är sämre om man ska försöka vara positiv, säger han till Metro.

Synd att sommarvädret tycks ha blåst bort – men hösten är ju trots allt inte så dum den heller med färgsprakande natur, frisk luft och mysiga hemmakvällar i soffan. Gilla gärna om du också tycker att hösten är mysig!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.