Så länge stannar supervärmen.

På bara några dagar har vi gått från kall vår till stekhet sommar. Vi har till och med varmare temperaturer än vid Medelhavet. Och så här länge får vi njuta av den.

Solen har tagit ett stadigt grepp om vårt avlånga land de senaste veckorna. I mellersta och södra Sverige har det till och med varit varmare än vid Medelhavet.
– Det är nästan en komisk situation, men det ser ut att vara svalare i princip hela Medelhavet – från Spanien och Franska rivieran till Grekland, Balkanländerna och Turkiet – än i Sverige, säger meteorologen Johan Groth till Expressen.

Och sommarvärmen kommer att hålla i sig i några dagar till. Fram emot onsdagen kommer svalare luft från norra Sverige att ta sig ner över landet, och temperaturerna kommer att sjunka. Men: Trots att värmen inte kommer vara densamma, så kommer i alla fall det vackra vädret att fortsätta över helgen.
– Den svala luften kommer att bilda moln och regn. Så småningom kommer den att putta bort värmen i mellersta och södra Sverige, säger Johan Groth till Expressen.

Värme som gör maj 2016 till den varmaste sedan 90-talet, enligt Groth.

Värmen kanske är på väg bort, men en dag som denna förtjänar den i alla fall en stor tummen upp!