Såhär länge stannar sommarvärmen.

Det tog sin lilla tid, men när det väl hände så gick det undan – våren anlände med över en natt och värmde våra frusna kroppar med värme. Men lika snabbt som vi fick vår verkar det som att vi fått en väldigt tidig sommar. De senaste dagarna har ju solen varit väldigt aktiv på himlen och termometern har flera gånger varit uppe och snuddat vid 20-strecket. Men gissa vad – till helgen blir det ÄNNU varmare!

Vi trodde aldrig att den skulle komma, men när värmen väl nådde upp även till oss i norra Europa så har den kommit med besked. Varmgraderna har lett till överfulla uteserveringar och flera har redan inlett badsäsongen även om graderna i våra vattendrag ännu är lite väl kalla för min smak.

Och nu ser det ut som att alla soldyrkare får ännu fler anledningar att jubla. Temperaturerna kommer nämligen att stiga ytterligare och till helgen passeras 20-strecket med råge.

Redan under lördagen får östra Svealand och västkusten temperaturer på mellan 20 och 22 plusgrader och stora delar av södra landet kan även se fram emot strålande solsken. Och sedan fortsätter det.

– I de inre delarna av Småland men även i Svealand och södra Norrland är det inte omöjligt att vi når 25-gradersstrecket på söndag, säger meteorologen Marcus Sjöstedt till Aftonbladet.

FOTO: Skärmdump TV4 Play

Men vi får passa på att njuta av solens varma strålar medan vi kan, redan i mitten av nästa vecka verkar det som att vädret slår om och blir kallare och temperaturerna väntas sjunka till 15 grader i i Svealand och Götaland, medan Norrlandskusten får mellan 10 och 15 grader.

– Högtrycket kommer brytas ned och det blir mer ostadigt. Det kommer bli mindre sol och en del nederbörd också, säger Charlotta Eriksson på SMHI till Aftonbladet.

Se mer i TV4:s vädersändning nedan:

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.