Skrämmande bilderna: Här drar stormen in över svenskparadiset

Ett kraftigt oväder sveper just nu genom sydöstra delarna av Spanien.

Två personer har rapporterats döda efter översvämningarna i och runt Alicante.

– Vi uppmanas att hålla oss inne, säger svenska Josefine Espegren som bor strax utanför Torrevieja, Alicante, till Aftonbladet.

Redan i fredags gick lokala spanska myndigheter ut med en varning om ovädret. Men det var inte förrän natten till lördag det blev betydligt mer märkbart. 

I Costa Blanca, ett populärt resmål för svenskar på den spanska sydostkusten, slog ovädret hårt. Svenska 22-åringen Josefine Espegren, som bor strax utanför Torrevieja vid Alicante, berättar att vindhastigheten har ökat från 20 till 25 meter per sekund bara under de senaste timmarna.

Klockan fyra i morse vaknade hon av att hon trodde någon höll på att bryta sig in i hennes lägenhet.

– Det tjuter av blåsten här och regnet smattrar mot fönstren, men det är ännu värre inne i stan, säger Josefine till Aftonbladet.

Hittills har den kraftiga stormen krävt två liv. Spanska tidningen El Pais rapporterar att en man under lördagsmorgonen drogs med i översvämmningarna och hittades senare död. Lite senare ska även en man krashat med sin bil, hamnat upp och ner i ett dike och omkommit.

Samtidigt har ett 20-tal hemlösa flyttats till ett härbärge och polis och brandkår får jobba över, rapporterar lokaltidningen Alicante Press.

Både bilar och containrar har dragits med av ovädret och Josefine berättar att hennes vänner som bor nära havet har fått sina bilar förstörda.

– De säger att vågorna nu är fyra meter höga och kan slå sönder balkongdörrarna, säger hon till Aftonbladet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna