SMHI: Över 26 grader flera dagar i rad.

Nu kommer riktigt goda nyheter för alla som gått och längtat efter rejäla sommartemperaturer. SMHI:s senaste prognos skvallrar nämligen om rena högsommarvärmen. I vissa delar av landet kommer temperaturerna att landa på hela 26-27 plusgrader.

Maj månad har bjudit på riktigt varierat väder: allt från sommartemperaturer till näst intill iskyla i vissa delar av landet. Men nu verkar det som att vädret bestämt sig för att fokusera på rejäl värme i stället.

Under måndagen hade vissa delar av södra Sverige temperaturer på hela 27-28 plusgrader och så ser det nu ut att fortsätta under veckan. Det kan till och med bli så varmt att SMHI nu gått ut med en varning på sin hemsida där man varnar för ökad risk för skogsbränder till följd av värmen och det torra vädret.

Ända fram till fredag kan i stort sett hela landet se fram emot strålande solsken, möjligen med lokal molnighet. Och i såväl Götaland som Svealand kommer temperaturerna att ligga på mellan 23 och 27 grader. I Norrland kommer kvicksilvret stanna någon grand lägre men även här blir det mycket behagliga sommartemperaturer som bjuder in till såväl picnic i det gröna som ett besök på stranden.

Den svenska värmen under de kommande dagarna ligger i nivå med temperaturerna nere i södra Europa, exempelvis i Spanien och Grekland medan våra temperaturer vida överträffar de regnkalla dagar som såväl London som Paris har framför sig.

Först framåt helgen väntas temperaturerna sjunga något i Sverige. Och hur vädret i juni blir vill inte meteorologerna spekulera i.

– Charmen med väder är att det inte har något minne. Att det är fint ena månaden innebär inte per automatik att det blir fint månaden därpå också, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm Geo.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.