SMHI:s varning: Lämna bilen hemma – det här är bara början

Mer snö är påväg, det konstaterar SMHI som utfärdat en varning i Stockholms län. I östra Sverige står trafiken helt stilla på många håll, och värre förväntas det att bli. Trafikverket uppmanar folk att lämna bilen hemma för att undvika olyckor.

Under natten har enorma mängder snö fallit över flera delar av Sverige. Det har gjort att framkomligheten i trafiken är svårt begränsad och att ett stort antal trafikolyckor har inträffat. 

Trafikverkets hemsida uppmanar man alla trafikanter att lämna bilen hemma om man inte bytt till vinterdäck, då många olyckor inträffat på grund av sommardäck som inte klarar väglaget. 

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Stockholms län då mer snö beräknas falla under onsdagen. Fram till kvällen kan det falla mellan fem till tio centimeter snö, som sedan kommer att ligga kvar under morgondagen. 

Även i mellersta Sverige och i Småland förväntas en hel del snöbyar dra in, och i Skåne och på Öland kommer en hel del regn att falla.

SMHI meddelar att helgen kommer att bjuda på ett snöfallsområde som drar in österifrån och drabbar delar av Svealand och mellersta och norra Norrland. 

Marian Weyo / Shutterstock.com

Kom ihåg att hålla avståndet och ta det lugnt i trafiken. 
Dela gärna om du vill varna andra som ska ut på vägarna de närmsta dagarna.