Snökaos: Trafiken lamslagen på flera håll i landet – och mer snö kommer

Nattens och morgonens snöfall har redan ställt till med kaos i Stockholmstrafiken. Ett 20-tal olyckor har inträffat och flera SL-bussar har kört av vägen. Och snön fortsätter att falla på flera håll i landet.
– Bedömningen är att så länge det anses vara trafikfarligt så kan vi inte köra bussarna av säkerhetsskäl, säger Claes Keisu på SL.

Bara mellan klockan 06 och 10.30 på morgonen så har ett tjugotal olyckor rapporterats till polisen, alla orsakade av snöfallet, det rapporterar Aftonbladet.

Innerstadstrafiken inställd

Än så länge har ingen skadats i olyckorna, men så länge snön fortsätter att falla så ställs flera bussar in. I Stockholm är all innerstadstrafik inställd förutom stormbusslinjerna 1-4, och pendeltågen har störningar på alla linjer just nu.
– Bedömningen är att så länge det anses vara trafikfarligt så kan vi inte köra bussarna av säkerhetsskäl. Vi är i händerna på väghållarna, att de håller vägarna körbara, säger Claes Keisu på SL.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Långa bilköer

På flera håll i landet orsakar snön långa bilköer. Enligt SMHI så kommer det att fortsätta falla stora mängder under dagen, men snöovädret kommer att sprida sig norrut under morgondagen, och temperaturen blir svalare i södra och västra Sverige.

Ta det lugnt på vägarna idag. Dela gärna för att varna andra som ska ut i trafiken.