Snösmocka i juni! Nu har det svenska vädret verkligen blivit helt galet.

Klagat en del på sommarvädret? Skänk då en tanke till de fyra personer som satt fast på länsväg 824 vid Stekenjokk efter att en HALVMETER snö lagt sig i nordvästra Jämtland.

Här har man gått och klagat på lite regn och så rapporterar Länstidningen i Östersund att det i går natt föll drygt en halvmeter snö i nordvästra Jämtland…
Det hårda vädret – med både kraftig vind och blötsnö – på onsdagskvällen i närheten av Stekenjokk ledde till att två personbilar körde fast på länsväg 824.
Totalt fyra personer satt fast i stormen.
– De var lite skärrade efter att ha överraskats av det hårda vädret på kalfjället, men de var vid gott mod, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen till Länstidningen.
När Trafikverket började plogade vägen under natten upptäckte man att fler bilar fastnat i snön. Enligt uppgifter var det upp emot 60 cm snö som föll i området.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

11 juni och en dryg halvmeter snö har lagt sig över delar av nordvästra Jämtland 🙂 Glad sommar allihopa!

Posted by Länstidningen i Östersund on Wednesday, June 10, 2015

Vill du har fler väderartiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.