Solen stannar kvar i flera dagar, enligt meteorologen. Nu ser vi till att njuta!

Jag är knappast ensam om att känna mig som pånyttfödd de senaste dagarna, när solen äntligen börjat titta fram på allvar igen. Om du känner likadant har jag glada nyheter: Solen kommer nämligen att dröja sig kvar i stora delar av landet under veckan – inte förrän framåt veckoslutet är lite mildare väder att vänta igen. – På det stora hela så kommer det att vara bra väder i Sverige under resten av arbetsveckan, även om det blir lite kyligare än vad det har varit nu. Det rör sig om kanske tio grader mitt på dagen som sedan faller till tre-fyra grader på morgon och natt, säger meteorologen Mariann Aalbrekk till Expressen.

Enligt experten så kommer det dock att bli något lägre temperaturer jämfört med påskhelgen, cirka 10 grader mitt på dagen är att vänta.
Allra bäst blir vädret i norra Svealand och södra Norrland. Under måndagskvällen rör sig ett nederbördsområde in över både Götaland och delar av Svealand som sedan ligger kvar även under starten av tisdagen.
Onsdagen väntas bjuda på mulet väder och en del regn i Skåne, Blekinge samt Öland och Gotland.
– Men resten av landet får fint väder och gott med sol. Det fortsätter under torsdagen också, säger Mariann Aalbrekk.

Där verkar det tyvärr som att det roliga är slut: Med start sent på fredagen eller inledningen av lördagen rör sig ett nederbördsområde in över landet. Mildare, gråare och våtare väder kryper upp över landet från de södra delarna.

Jag vet inte hur du känner men jag tänker i alla fall passa på att njuta ordentligt så länge det varar!