Som vi har längtat! I helgen kommer sommarvärmen till Sverige.

Årets värmerekord är 21 grader. Det uppmättes i Ronneby den 5 april. Men nu hänger det ordentligt löst, för det mesta pekar på sommartemperaturer mot slutet av veckan.

Veckan har börjat med sol och stabilt höga temperaturer. Och så kommer det med all sannolikhet också att fortsätta. Prognoserna pekar mot temperaturer mellan 15 och 20 grader. Och framåt helgen kan det till och med bli varmare. Det är endast i fjällen som temperaturerna kommer att ligga kvar på engradiga nivåer.
– Man får ha lite is i magen ändå, prognoser så här långt fram omges alltid av lite osäkerhet. Men de senaste prognoserna vi har gjort har följt varandra och visar båda två att det här högtrycket är på väg – så det ser mycket lovande ut, säger Camilla Albertsen, meteorolog vid väderinstitutet Storm, till Expressen.

Årets värmerekord hittills är 21 grader i Ronneby den 5 april, men mot slutet av veckan kommer det med all sannolikhet att ryka. Temperaturerna kommer förmodligen passera tjugogradersstrecket under söndagen och in på nästa vecka.
– Våra prognoser sträcker sig över tio dygn, och det ser ut som om högtrycket håller hela den tiden, säger Charlotta Eriksson på SMHI till DN.

Gilla gärna om du också längtat efter sol och värme!