Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Sommarhälsningen från Kiruna får hela landet att gnugga ögonen.

Nu närmar sig sommarlovet med stormsteg för många barn över landet. Ett lov som brukar innebära sol, bad och leker i parken. Men för barnen i Kiruna kan man snarare tro att det handlar om jullov eller möjligen sportlov när man ser bilderna från den norrländska staden. Det är så att man får gnugga sig i ögonen för att förstå att detta faktiskt är en bild tagen i juni. Någon måste helt klart ha retat upp vädergudarna…

Under torsdagen formligen vräkte det ner snö i stora delar av Norrbotten trots att kalendern visade sommardatumet den 9:e juni.

Norrbotten Kurirens medarbetare, Mattias Forsberg, lyckades på ett utmärkt sätt dokumentera hur det kan se ut när två årstider äger rum – samtidigt. Termometern visade minus 0,8 grader och på marken var tulpanerna täckta av snö.

– Det händer ju att det blir bakslag för sommaren, och det brukar alltid ske runt skolavslutningarna. Jag minns själv när jag tog studenten och snöflingorna föll, berättar Mattias Forsberg för Expressen.

Väderomställningarna har sannerligen varit rejäla i Kiruna. I slutet av maj låg temperaturen på runt 25 plusgrader men de senaste dagarna har det tvärvänt och varit riktigt blåsigt med stormvindar och knäckta trä. Och nu senaste snöfall. Tack och lov ser det dock ut och lugna sig nu framåt helgen när temperaturen smyger upp mot 10-13 plusgrader i Kiruna åtminstone.

Och på Instagram finns en hel rad bilder som visar just hur rejält snöfallet var över Kiruna. Titta bara själv här under:

#summer #north #norrbotten #kiruna #june #juni #summer

Ett foto publicerat av stinahed (@stinahed) Jun 9, 2016 kl. 1:43 PDT

Short #summer in #kiruna this year, #winteriscoming already

Ett foto publicerat av Jonatan Bonthron (@jonatanbonthron) Jun 9, 2016 kl. 11:26 PDT

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.

 

Läs mer om...