Spanska värmen till Sverige: Nu blir det över 25 grader varmt

Även om augusti blev något av besvikelse har den svenska sommaren överlag varit väldigt fin. Sol, värme och badväder har varit dominerande i stora delar av landet. I september har solen återvänt – och den verkar knappast ge sig av. Tvärtom, faktiskt. Det mesta pekar på att den närmsta veckan blir strålande.

– Ja, det har varit en mycket fin septembermånad hittills i stora delar av Sverige. Och vi har härligt väder på gång igen. Det drar in ett stabilt högtryck som kommer från Spanien och Frankrike, säger Mariann Aabrekk, metereolog på väderinstitutet Storm, till Expressen.

Det stabila högtrycket som ser ut att dra in från Spanien kommer att ge hela Skandinavien ett kanonväder i mitten av veckan. Södra delarna av Sverige kommer sedan få ännu fler dagar att lapa sol; det mesta pekar på att supervädret håller i sig resten av veckan.

– Vädret kommer att vara helt på topp tisdag till torsdag, därefter är det lite osäkert. Det kommer lågtryck söderifrån framåt fredag, men vi är inte säkra på att de kommer in över Sverige, säger Mariann Aabrekk, metereolog på väderinstitutet Storm, till Expressen.

Gradantalet ser ut att klättra upp mot 25-strecket. Och har vi riktigt tur blir det ännu varmare. Så passa på och njut!

2010-06-27

Tummen upp för sommarvärmen som aldrig verkar vilja ge sig av!