SUPERPROGNOSEN: Nu drar högsommarvärmen in – här kan det bli 30 grader!

Nu glömmer vi maj och ser framåt.

Nästa vecka drar nämligen sommarvärmen in över stora delar av landet, rapporterar flera medier.

 

Maj var mest en parantes för alla oss som älskar sol och värme. Men juni ser ut att få en riktigt bra start. Redan under måndagen väntas en rejäl temperaturökning i södra Sverige, skriver Aftonbladet.

– På måndagen finns det väldigt goda chanser till högsommarvärme på flera håll i södra och östra Götaland med temperaturer, det kan bli över 25 grader, säger Ian Engblom, meteorolog på vädertjänsten Foreca, till Aftonbladet.

Tisdag ser ut att bli svalare, men i Stockholm kommer det fortfarande röra sig upp mot 22-23 grader.

Och på onsdag, då kommer värmen tillbaka i de sydöstra delarna. Värmen ser också ut att hålla i sig fram till helgen, skriver tidningen.

Afrikvärmen anledning till det varma vädret

Även torsdag ser ut att bli varm på sina håll. Tristare blir det för de som bor i de västra delarna av Götaland och Svealand och även i delar av Norland där prognosen visar på växlande molnighet och regnskurar.

Det är från Afrika den varma luften kommer, uppger Aftonbladet. Men då även kallare luft kommer in från Atlanten kan det också bli regn och åskväder på sina håll i början av veckan.

– Under måndag morgon har vi ett stråk som väntas dra in över Gotland. Samma sak gäller för Svealand, där ovädret sedan drar vidare och passerar Örebro län, Sörmland och därefter Värmland, säger Ian Engblom.

Kan bli 30 grader

Även enligt Nyhetsmorgons meteorolog Lasse Rydqvist kan vi vänta oss värme och sol. Och han tror till och med det kan bli uppåt 30 grader i delar av landet.

– Det kan alltså bli året hittills varmaste dag, på måndag. Vi ser att över ner över de södra delarna över Götaland kan temperaturen mycket väl närma sig 30-gradersstrecket. På flera håll blir det nog 25 upp till, lokalt 30 grader. Så det är högsommarvärme vi pratar om, säger han i söndagens Nyhetsmorgon.

 

 

Härliga nyheter! Dela om du också längtar efter riktig sommar!