Supervädret: Nu är det varmare i Sverige än vid Medelhavet.

Glada dagar för alla solälskare. Nu kan vi sluta drömma oss bort till solsemestrar på rivieran: Just nu är det nämligen varmare i Sverige än vid Medelhavet. – Det är vi som har maxtemperaturen i Sverige just nu, säger Johan Groth, meteorolog på vädertjänsten Storm till Expressen.

Den svenska sommaren kom snabbt: Plötsligt tycktes hela landet bada i sol och parkerna fyllas med glada helgfirare som passade på att njuta av det fina vädret.
Faktum är att det just nu är högre temperaturer här än de betydligt sydligare delarna av Europa nere vid Medelhavet. Den varma luften har parkerat över Sverige, där vi på många håll kan njuta av temperaturer uppemot 25 grader har klassiska resmål som Mallorca halvdassigt väder med moln och runt 20 grader.
– Det är nästan en komisk situation, men det ser ut att vara svalare i princip hela Medelhavet – från Spanien och Franska rivieran till Grekland, Balkanländerna och Turkiet – än i Sverige, säger Johan Groth till tidningen.

Han passar på att ge ett tips till soldykare där ute: Passa på att njuta, redan under nästa vecka vecka kommer något svalare temperaturer krypa ned över landet.

Även om det inte varar för evigt, en dag som denna är värd en stor tumme upp!