Svaret som alla väntat på: Så blir vädret på midsommarafton där du bor

Det börjar nalkas mot midsommar! Få högtider är så väderberoende som midsommarafton och frågan på allas läppar är förstås – vad blir det för väder egentligen?

Midsommarvädret ser inte ut att bli någon direkt höjdare på de flesta håll i Sverige. Men nog hade prognosen kunnat se sämre ut!

Här har vi sammanställt prognosen för fredagen för olika platser i landet – från norr till söder:

Kiruna

Längst upp i norr får man tyvärr räkna med ett ganska klassiskt midsommarväder. Här vittnar prognosen om 16,4 mm regn under midsommardygnet och en maxtemperatur på runt 15 grader.

Luleå

Längst upp vid norrlandskusten kan man räkna med sol och för Norrland höga temperaturer. Vid klockan 14 så ska det bli 23 grader och lätta sydliga vindar.

Östersund

Här blir det väl inget väder att hurra för direkt – men man slipper regnet! Dock ska det vara mulet med runt 17 grader mitt på dagen.

Mora

Att fira midsommar i Dalarna är en favorit för många. I år blir det dock mulet i Mora – men utan risk för regn. Temperaturen vid klockan 14 och fram till kvällen ska vara kring 23 grader.

Stockholm

I huvudstaden ska det vara sol med lätt molnighet och temperaturer runt 25 grader på dagen. Inte heller här är det risk för nederbörd.

Örebro

Här blir vädret mulet men regnet ser ut att utebli. Temperaturen ska ligga runt 25 mitt på dagen.

Jönköping

I Jönköping blir vädret likadant som i Örebro. Det ska vara molnigt och 25 grader klockan 14.

Gotland

På sommarön får man dessvärre räkna med molnighet men utan risk för regn. Temperaturen klockan 14 ska landa på 24 grader. Vid klockan 20 på kvällen ska det bli runt 18 grader.

Göteborg

Sveriges framsida brukar kunna bjuda på en del regn. Men i år klarar sig alla goa midsommarfirare från nederbörden. Här blir det sol med lättare molnighet och runt 20 grader hela dagen.

Växjö

Här blir det mulet men utan risk för regn. Temperaturen landar på 22 grader klockan 14 och sjunker till 20 fram till kvällen.

Helsingborg

”Sundets pärla” följer vädertrenden som gäller på många andra håll i landet. Här blir det mulet men utan risk för regn. Framåt kvällen ser det ut att kunna spricka upp dock. Temperaturen håller sig strax under 20 under hela dagen.

Malmö

Liksom i Helsingborg så blir det en mulen men regnfri midsommar i Malmö. Också här med temperaturer strax under 20 grader.

(Källa: SMHI)

Är du nöjd med prognosen för midsommarafton där du bor? Skriv gärna en kommentar och dela artikeln på Facebook!