Underbart! I helgen blir det strålande sol i hela landet.

Som vi tidigare har berättat så bekräftade SMHI på måndagskvällen att våren officiellt har gjort sitt intåg på ett par svenska väderstationer. Nu tyder det mesta på att helgen kommer bjuda på strålande sol och starka vårkänslor. Underbart!

Vårkänslan har den senaste tiden smugit sig på rejält i vårt avlånga land. Med ljusare dagar och smältande snö ser det också ut som att resten av veckan kommer vara solsäker på många håll. Vi kan till och med få riktig vårkänsla – i hela landet.
– I de södra delarna av landet blir det soligt både lördag och söndag. Norrland får lite mer moln under lördagen, men på söndag blir det övervägande soligt i så gott som hela landet, säger Lisa Frost, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

”Solen får chans att visa sig från sin bästa sida”, skriver de på sin hemsida och konstaterar att dagslängden för solen nu sträcker sig till så mycket som 9 timmar i norr och nästan 10,5 timmar i söder. I början på nästa vecka tror man att solen fortsatt kommer vara framme på de flesta håll i landet för att sedan lämna över till molnigare tider under onsdagen.

Det kommer däremot inte vara särskilt mycket värme att tala om under resten av månaden – i alla fall inte under nätterna. Det lär därför dröja innan den meteorologiska våren, där dygnsmedeltemperaturen ska ligga över noll grader sju dygn i sträck, når fler svenska väderstationer.

Men i helgen blir det med all sannolikhet soligt och varmt. Strålande nyheter!