Underbart! Nu blir det 27 grader varmt i hela landet.

Glada nyheter för alla som har semester och stannar kvar i Sverige! Sommarvärmen är här på ingång och här för att stanna!  

Enligt Marcus Sjöstedt på SMHI kommer det att bli mellan 26 och 27 grader runt om i hela Sverige, på vissa håll kommer temperaturen sjunka på grund av ett litet molntäcke kommer intågande, men oavsett, kommer det vara medelhavsvärme i luften! 

De senaste veckorna har vädret varit väldigt ostadigt och småkyliga för att kallas sommar, men nu vänder det!

Enligt meteoroligen Marcus Sjöstedt på SMHI kommer temperaturerna troligtvis stiga upp till 26 grader på många håll under fredagen och kommer minska något under helgen, men att det fortfarande kommer vara varmt i luften.

Anledningen till att vi i Sverige äntligen kommer få smaka på sommarvärmen är för att högtryckryggen kommer från västra delen av Europa och ligger nu över stora delar av Skandinavien.

– Det släpper in lite mer fronter västerifrån som kan resultera i en del regn. Men varmluften blir ändå kvar och på många platser tror jag att det även fortsatt kommer att vara temperaturer på drygt 25 grader, säger Marcus Sjöstedt till Aftonbladet.

Marcus förtydligar för Aftonbladet att det inte kommer bli ostadigt väder, trots att det kommer dra in lite mer moln och risken för regn kan öka på sina håll i Sverige. 

Bland annat i västra delarna av Götaland och Svealand är det störst risk för moln och regn, och då kommer temperaturen också vara lite lägre där, men graderna kommer fortfarande ligga på över 20 grader. I övriga landet förväntas det att vara sol på många håll, speciellt i inlandet vid kusten.

Solen och värmen kommer, och det är bara att njuta av den så länge den är här. Marcus berättar för Aftonbladet att det är svårt att veta exakt hur många grader det kommer vara men kan ligga på 26, 27 grader.

– Men temperaturen når nog inte 30 grader, säger Marcus till Aftonbladet.

Så på med solglasögonen och luta er tillbaka! Vår älskade sol är äntligen på ingång och hoppas att den är här för att stanna! 

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.