Underbart! Nu kommer sommaren tillbaka

När vi blickar ut mot vårt svenska väder så här i slutet av augusti möts vi på många håll av regn, rusk, mörker och kyla.

Betyder det att sommaren har gett upp och lämnat över till hösten på allvar?

Nej då – snart är nämligen Medelhavsvärmen tillbaka igen.

Än behöver du alltså inte skyffla undan shorts och solglasögon i utbyte mot tjocka ylletröjor, mössa och vantar. Redan under tisdagen förväntas nämligen sommaren göra comeback och bjuda på sol och upp till 20 graders värme i såväl Götaland som Svealand och södra Norrland. Sommarvädret stannar sedan ett par dagar.

– Då avvecklar sig regnet och vi får en stabilisering av vädret igen och det finare vädret håller i sig åtminstone under onsdag, torsdag och fredag, säger Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen.

Det är faktiskt rena rama Medelhavsvärmen som i dagarna letar sig in över vårt avlånga land. De höga temperaturerna pressas nämligen upp från Medelhavet och kontinenten, där det har varit varmt de senaste dagarna. Än så länge kan vi alltså njuta av ytterligare några sommardagar.

– Sommaren ger sig inte. Men det blir lite större skillnader mellan natt och dag så det kommer ändå kännas lite som om hösten är på väg, säger Johan Groth till Expressen.

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.