Värmechocken: Nu blir det 25(!) grader varmt i Sverige!

Påskhelgen har bjudit på sommarväder i stora delar av landet. Och så kommer det fortsätta – med upp till 25 (!) grader varmt. Det meddelar Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm, för Expressen.

 

 

På flera ställen i landet har det varit rena rama sommarvärmen under påskhelgen. Många har passat på att vara ute i solen och plockat fram grillen, kanske till och med badat.

Nu kan det bli ännu varmare!

Kan bli 25 grader

Det varma vädret kommer fortsätta även nästa vecka. Varmast blir det i mellersta Småland.
– Det kommer fortsätta vara soligt på många håll i landet. På fredag ser det ut att kunna bli varmast i år med 25 grader i mellersta södra Småland, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm, till Expressen.

Men hela Sverige kommer inte kunna få ta del av det varma vädret.

Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Men här blir det blåsigt

De som bor i de norra delarna av landet får dock ställa in sig på ett helt annat väder. Under måndagskvällen drar nämligen hårdare vindar in över Lapplandsfjällen.

Även delar av Skåne kommer drabbas.
– Det kommer vara väldigt blåsigt fram till mitt på dagen på tisdagen. Så där bör man se upp om man ska ge sig ut. Men i söder börjar det blåsa rätt rejält i morgon, fast att det har varit rätt lugnt med blåst de senaste dagarna.

I mitten av nästa vecka kan det också komma en och annan regnskur.
– Det är verkligen behövligt, det är snustorrt, många önskar nog att det skulle börja regna.

LÄS MER: Skogsbrand sprider sig i Sverige – kan vara anlagd

Ni som gillar värmen och bor i de mellersta delarna av landet får passa på att njuta innan helgen! DELA om du gillar sommarvärmen!