Varning för kaosväder: Nu kommer vintern på riktigt

Njuter du precis som jag av lite härlig höstsol och mildare teperatuerer i helgen? Det gör du i så fall helt rätt i – för nästa vecka kommer solen att försvinna. Regn, snö, blåst och ­minusgrader väntas i hela landet och det dåliga vädret börjar redan i morgon.

Vi har haft en mild höst men nu är vintern på väg. Redan under natten till i morgon väntas nederbörd komma västerifrån. Enligt SMHI kan det även bli kraftigt snöfall över södra Norrland och nordvästra Svealand. I Götaland väntas regn.

På onsdag blir det kallare och temperaturen förväntas gå under noll grader på flera håll i landet.

SMHI har inte gått ut med några varningar än men tror att det kan bli aktuellt, det görs då med 24 timmars varsel.

– Det kommer säkert ­utfärdas varningar. Vi ­kommer säkert att se några situationer i samband med att det blir minusgrader, snöfall och att det blir blåsigt, säger Martin Hedberg, mete­orolog på Vädercentralen till Aftonbladet.

Från och med onsdag kommer det kalla vädret även drabba södra Sverige, och det riskerar att ställa till det i trafiken. Under fredagen väntas minusgrader i hela landet.

– Man ska inte använda bilen under onsdag, torsdag och fredag i södra Sverige om man inte bytt till vinterdäck, säger ­Martin Hedberg.

Ta hand om er där ute på vägarna och låt bilen stå om ni inte bytt till vinterdäck än!

Vill du har fler väder-artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.